Blog 230111: Relatietraining  bij emigratie

Relatietraining  bij emigratie

11 januari 2023

Eindelijk, jullie zijn geëmigreerd! Na veel geregel en vol goede moed zijn jullie na een (hopelijk) mooie reis aangekomen op de plek van jullie nieuwe bestemming, een spannende onderneming!

Maar naast de leuke en spannende momenten van emigreren zijn er natuurlijk ook voldoende vervelende en stressvolle momenten, want verhuizen naar een ander land is gewoon stressvol. Niet alleen de periode vóór de grote verhuizing, ook wanneer jullie eindelijk in jullie nieuwe onderkomen zijn aangekomen gaat het regelen van allerlei zaken gewoon door. Een ander land betekent een andere cultuur en een andere taal. Waarschijnlijk ken je nog niemand in jouw nieuwe leefomgeving en zijn jij en je partner de eerste tijd op elkaar aangewezen. En wanneer jullie kinderen hebben, wil je natuurlijk ook hen een veilig gevoel geven terwijl je dit zelf misschien helemaal niet hebt.

Jij en jouw partner zijn twee aparte individuen die allebei verschillend kunnen reageren in bepaalde situaties. Wanneer jullie samen  leuke momenten meemaken, gaan jij en je partner daar waarschijnlijk op eenzelfde manier mee om, bijvoorbeeld in de vorm van blijdschap. Maar bij vervelende momenten hoeft dit natuurlijk niet het geval te zijn. De één kan zich bijvoorbeeld enorm gaan opwinden, terwijl de ander bijvoorbeeld het voorval wegwuift en er geen probleem van maakt. Of dat jullie elkaar juist versterken in een negatief gevoel. De ergernis over het voorval kan dan naadloos overgaan in ergernis naar elkaar.

Als dit soort voorvallen te vaak voorkomen kan dit leiden tot ontevredenheid binnen de relatie en zelfs tot een relatiecrisis. Er ontstaat een steeds grotere afstand tussen jou en jouw partner en je kunt zelf geen oplossing bedenken om dit te doorbreken. Wanneer dit alles je bekend voorkomt en je midden in zo’n situatie zit of dreigt te komen, is het fijn om te weten dat je hier iets aan kunt doen. Het is goed om te weten dat jullie niet de eerste zijn die in zo’n situatie terecht komen. En ook zeker niet de laatste.

Mijn naam is Karin de Graaff en heb sinds 2007 een eigen praktijk in relatietrainingen. Ook ik ben onlangs samen met mijn partner geëmigreerd naar Zweden, dus ik weet precies wat er allemaal op je af kan komen.

Ik richt mij op individuen en stellen om de relatie te verkrijgen die je wilt met jezelf, je partner, familie of werkomgeving. Als systemisch coach  werk  ik online, of op locatie in Hagfors (Zweden). Ik ben oprecht, objectief, confronterend en toegewijd.

Methodes waarmee ik werk zijn o.a. NLP, familieopstellingen, Yin yoga, EMDR, ademwerk EFT (emotionally focused therapy) en tapping. Loop je ergens tegenaan in jezelf of in je relatie en je wil daar verandering in, neem contact op via karin@relatietrainingen.nl . Bellen kan natuurlijk ook: +31 6 14 6655 29 (NL) of +46 7 05 1212 05 (SE). 

 

Benieuwd wat ik jullie te bieden heb? Klik hier voor meer info! 

Volg me ook op social media:

Wil je meer blogs van mij lezen? Ga dan naar www.relatietrainingen.nl/blogs en lees ze allemaal.

Hartelijk dank voor je vraag!

Ik neem op korte termijn contact met je op.Wist je dat ik ook via diverse social media te volgen ben?