Visie

Ik vind het belangrijk dat iedereen kan zijn zoals hij of zij is, dat hij of zij durft te vertrouwen op zijn of haar eigen gevoelens. Dit is niet altijd even makkelijk.

Relatietrainingen draagt hiertoe een steentje bij door je weer bewust te laten worden van je kwaliteiten en deze weer effectief te gebruiken zodat je sociaal en emotioneel sterker wordt in het omgaan met jezelf, de ander en je omgeving.

Ik vind het belangrijk om mij niet enkel op de aangemelde cliënt te richten, maar te kijken naar het systeem waar iemand zich in bevind. Hoe is een patroon ontstaat, waardoor doet zich bepaald gedrag voor. Om zo ook te onderzoeken hoe het probleem/de belemmering ontstaan is en hoe deze weer positief te kunnen veranderen. Samen kijken we naar de relatie tussen jou en je naaste omgeving en gaan we na hoe deze weer positief te maken.

In mijn visie is een ieder met elkaar verbonden dus een kind is niet los te zien van de ouders, een individueel volwassene niet los van zijn/haar omgeving en een werknemer niet los van zijn/haar werkgever.
Of als een volwassene zich aanmeld ik vraag of zijn/haar partner ook wil aansluiten.

Ik ga er vanuit dat iemand individueel eerst goed in verbinding moet zijn met zichzelf voordat dat diegene een ‘gezonde’ verbinding kan aangaan met een ander. Tegelijkertijd is er in relatie met de ander juist ook veel te helen.

Vandaar dat relatie therapie zich richt op ieder apart en jullie als stel.

Na het intakegesprek kijken we samen waar we het beste kunnen insteken om de verandering te verkrijgen die wenselijk is.

 

Hartelijk dank voor je vraag!

Ik neem op korte termijn contact met je op.Wist je dat ik ook via diverse social media te volgen ben?