Werkwijze

In een gesprek van 1 tot 1,5 uur maken we kennis. Samen wordt gekeken welke veranderwens er is.

men-2425121_640

Een ieder is uniek en daarom is iedere aanpak anders. Deze aanpak kan gericht zijn op de volwassenen, de ouders, het kind of de jongere of het gehele gezin en de omgeving. Alle leefgebieden worden betrokken bij de behandeling. Na het intakegesprek beslissen we hoe we verder gaan. We plannen dan een paar gesprekken, hierna vindt er een voortgangsgesprek plaats we kijken dan in hoeverre de doelen/wensen bereikt zijn en of er nog iets speelt dat aandacht verdient. Het kan zijn dat er al genoeg verandering is teweeg gebracht en je het verder zelf met eventueel hulp van je omgeving verder kan ontwikkelen of we spreken nog een paar bijeenkomsten af. Na het intakegesprek beslissen we hoe we verder gaan. We plannen dan een paar gesprekken, hierna vindt er een voortgangsgesprek plaats we kijken dan in hoeverre de doelen/wensen bereikt zijn en of er nog iets speelt dat aandacht verdient. Het kan zijn dat er al  genoeg verandering is teweeg gebracht en je het verder zelf met eventueel hulp van je omgeving verder kan ontwikkelen of we spreken nog een paar bijeenkomsten af.


Voor relatietherapie plan ik idealiter  na de intake drie gesprekken gepland, deze vinden één keer in de week plaats. Daarna volgen nog drie gesprekken, deze zullen eens in de twee weken plaatsvinden. Zodat we snel in een proces komen.  Aangezien relatietherapie in de meeste gevallen niet vergoed wordt gaat dit natuurlijk in samenspraak. Belangrijk is wel inzet tussen afspraken in en wil jezelf en jullie patroon echt aan te willen gaan.

Op zoek naar verbinding - wat levert het op
Relatietherapie | Karin de Graaff

De methodische basis van Kwaliteit in WelZijn wordt gevormd door EFT ( Emotionally Focused therapy) Yin Yoga, Ademcoaching, familieopstellingen, opstellen van verlangen, EMDR, cognitieve therapie (herstructureren van belemmerende denkpatronen), gedragstherapie (ontmoedigen, belonen), oplossingsgerichte therapie (aandacht voor de oplossing in plaats van het probleem), en NLP-technieken, hypnose, Transactionele Analyse 

Ik gebruik niet enkel één methode, ik gebruik een mix van methodes die op dat moment het beste aansluiten bij het kind, de jongere en/of volwassene  of stel en het probleem waar diegene tegen aanloopt.

Methodes

Omdat ieder mens uniek is, is ieder traject uniek. Ik vind het belangrijk dat iedereen kan zijn zoals hij of zij is, dat hij of zij durft te vertrouwen op zijn of haar eigen gevoelens. Dit is niet altijd even makkelijk. Ik laat je je weer bewust worden van je kwaliteiten.Ik maak tijdens de coaching gebruik van dat wat op dat moment past zoals…..

Relatie therapie
gebaseerd op Emotionally Focused Therapy
Yin Yoga
Overgave en loslaten, aankomen in je lichaam
EMDR

Traumaverwerking, op een snelle effectieve manier

Familie Opstellingen
en opstellen van het verlangen
Adem Coach
Zoals je ademt zo denk je, zoals je denkt zo adem je
NLP, cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en nog veel meer!

Hartelijk dank voor je vraag!

Ik neem op korte termijn contact met je op.Wist je dat ik ook via diverse social media te volgen ben?