Kwaliteit in WelZijn

Yin Yoga

Overgave en loslaten, aankomen in je lichaam

Yin Yoga is een yoga stijl waarin diepe ontspanning, mindfulness, mobiliteit en soepelheid van bindweefsel én stimulatie van levensenergie samenkomen.

Ondanks dat deze yogastijl passief overkomt kunnen de houdingen toch behoorlijk uitdagend zijn op zowel fysiek als mentaal vlak.

Yin Yoga zorgt ervoor dat je ook op diepere niveau’s flexibiliteit en kracht ontwikkelt, waardoor de stroming van chi wordt bevorderd en eventuele blokkades inde energiestromimg worden opgeheven. Dit zorgt voor meer vitaliteit, conditie, gezondheid en veerkracht.

In Yin Yoga maken we kennis met de kracht van stilte, met een ‘zijn’-modus, in plaats van een ‘doe’-modus, accepteren, loslaten en naar binnen kijken en reflecteren op deze staat van zijn.

Je zult gaan ervaren dat als er zich een oncomfortabele situatie voordoet je daar niet altijd direct op hoeft te reageren, maar dat dingen zich soms vanzelf oplossen door aanwezig te zijn, ze te erkennen en te accepteren Welk verhaal vertelt jouw lichaam? ( bron reader Esther Scheen mijn bijzondere Yin Yoga docent)

Persoonlijk heeft Yin Yoga mij veel meer aan laten komen in mijn lichaam.

Tijdens een sessie kwamen ‘zomaar’ de tranen vrij. Yin Yoga is voor mij een manier om beter in contact met mijzelf te zijn en emoties gewaar te zijn en te laten zijn, niet er tegen te vechten.

Dit wil ik jou ook graag laten ervaren.

Het kan zo zijn dat je na een kort gesprek zonder woorden op de mat belandt en jezelf nog meer tegenkomt en leert kennen en accepteren. 

 

Hartelijk dank voor je vraag!

Ik neem op korte termijn contact met je op.Wist je dat ik ook via diverse social media te volgen ben?